Friday, April 29, 2011

sesuatu yang kita xtau...

aduh..dah lama aku nk update pasal ni...sebenarnya aku nak share sesuatu... info ni aku dapat dalam kelas International Trade and Finance... hhahaaha ni aku nak upload gmbar bende ni....


hahahaha pasal ni...
lecturer aku ada citer gak...sesuatu disebalik semua ni..
nasib je aku xrakam semua yang dia cakap...
huhuhuhuu...
ni gambar asal...
yang aku nk citer nya gambar yang aku dah edit SIKIT ni....


 aduh!!!!!!!!!!
dah cukup besar ker?
aku takut korang  xnampak...
tapi, kalau korang xnampak, korang try search kat google ek?
Mr Google sentiasa ada untuk menolong para pelajar 
yang suka copy and paste
macam aku ni....

hahahaahaha

ok, kalau perasan, gambar kat atas tu aku dah bulat kan sikit tentang bende yang aku nk cakap ni

1- ada lambang 1 mata di atas piramid tu... (lambang mata yang 1 adalah salah satu lambang freemason, seperti yang aku search dalam google.. kalau di zoom in kan lagi gambar tu, ianya akan jadi macam ni


hahahaha dah nampak ek????????  yesss...

lagi satu berkaitan dengan piramid di atas lautan ni...lecturer aku cakap ianya bermaksud kejahatan yang phak jewish cuba pengaruhi...huhuhu

lg???????????


ok...yang ni...fokus kepada yang mcm gambar burung tu... kat atas tu kan gambar bintang... kn????? kalau korang search dengan Mr Google, dia akan tunjukkan petunjuk tentang bende ni..huuhu
xtau macam mana nak search??????? alamak!!!!!!!!!
i) type kan perkataan FREEMASON kat laman google tu,
ii) convert dr web, ke image....
then press enter....

ada banyak lambang2 diorang....gambar2 ni pun aku dapat dari Mr google gak... boleh dikatakan Mr google ni macam pakwer ke dua aku lepas Cinta jantung hati aku...hahahaha 

lagi????????????

ni last la ek? dah panjang bebenor dah ni... kalau dikira memang panjang pun... ari tu dalam kelas, lecturer aku bercerita pasal USD1 ni sahaja pun dah dekat setengah jam... dia ni memang anti dengan jewish ni.... kiranya kuat agama jugak la..kaji bende2 ni semua.... tp personaliti dia biasa2 je...aku suka lecturer ni...
nama dia En Ghazali bin Ab Rahman...

ok, yang last is.. kalau korang kira gambar daun tu...xsilap ada 13 semuanya...tau apa maksud 13????? aku pun xtau...hahaha tp apa2 yang berkaitan dengan 13 ni, macam xelok jugak lah... lecturer ada bagi contoh kalau kontraktor Cina pun, nak bina bangunan dia xkan buat tingkat/paras 13...dia akan buat floor 12, then 12A, after that terus skip ke floor 14...
tu je ah antara yang aku ingat...huhuuh

last, aku nak jawab...KENAPA USD1 sahaja????????????? cuba fikir positif, 1dollar, ramai org boleh pegang duit sebanyak itu kn? kanak2 pun boleh pegang.. so, dia nak latih mentaliti budak2 tu, dengan gambar 2yang macam ni... kalau duit dollar yang lain mana ada...uhhuhuhu
persoalan utama yang mungkin tiada jawaban????? kenapa International trade menggunakan duit yang ada unsur2 macam ni sedangkan umat islam adalah umat yang terbesar di dunia ni? kan?
jawapan yang aku boleh bagi is... Sebab Takut Kena Bom Dengan US...hahahahaha

ok????????? done! tiba2 malam ni aku nak berdakwah...hehehehe kepada pembaca sekalian...renung2 kan lah...hehehe

untuk info lain...kamu semua boleh rujuk pada Mr Google.. sy ada jumpa beberapa info..
antara nya yang ini  atau juga yanglagi satu....http://archive.kaskus.us/thread/2890916  try la ek??????
kalau ada salah dan silap...jangan marah....

7 comments:

Anonymous said...

Dengar la lagi ckp lecturer ko tu.. tau x setiap benda di bumi ni ada pelbagai makna. Even bahasa pun ada pelbagai makna, contoh bahasa arab, kita x bleh trus translate. Pasal piramid tu. Aku x suka nak buat research dalm2 sal freemason ni sbb dorg tu just teori konspirasi. Takda mkna semua tu. Kalau disini kita ckp mcm2 sal yahudi, dorg disana ckp mcm2 benda pasal islam. Dorg kata islam cuba kuasai dunia sama seperti kita tuduh mereka (yahudi) cuba kuasai dunia. Silly kan. cuba search apa sebenarnya maksud asal piramid dan mata tu. Aku tau ada macam2 teori pasal benda ni dan kaitannya dgn segala2nya. tapi itulah sebabbnya ia dipanggikl teori konspirasi, semua ada kaitan tapi xde bukti. so what kalau duit us ada lambang 'freemason' ni? kita takkan pegang langsung duit tu? ada2 ja. simbol freemason ni mcm segitiga n piramid n hitam putih, so maknannya kita x bleh pakai bentuk tu utk design bgunan kita. Bagi aku benda ni merepek. Kalau kita x sebarkan, benda ni xkan menjadi2. so henti2kan lah menyebar benda2 cmni. Manusia mudah taksub dengan benda misteri. Sanggup ke tanggung dosa sebab menyebabkan org kurang iman sesat terpengaruh ngan hebahan ko ni.. Aku x, thats y aku x suka bincang pasal ni. tapi aku tahu apa tu freemason. tapi ada aku freak out bila nampak piramid dan mata dalam sstu bnda? TAK..

p/s: feel free 2 delete komen ni kalau kisah sgt sal rep ko.
Pp/s: lecturer ko tu x cukup reasoning lah. boleh ke pnggil lectrr, kalau dah percaya n sggup sebarkan crap ni. jgnlah kita benci yahudi, tapi bencilah zionis dan israel. mahukah kita dibenci kerana kita seorang islam sedangkan mereka sebenarnya bencikan pengganas.

crazycrispy said...

eh? menyesatkan ker? aku cuma cakap apa yang aku dengar..xkisah la kalau kau nak tentang apa yang dah tertulis. memang feel silliy bila cakap bende yang aku sendiri x pro dalam bidang ni..tp apa aku dengar, aku bagi tau.. kalau salah yang aku dengar tu, salah lah, kalau betul, betul lah, ni semua depends pulak pada mentaliti korang and ilmu yang korang ada pasal ni... kalau berdasarkan apa yang korang tau tu menyimpang dari apa yang aku cakap, then kau jangan la amik point.. terpulang pada kau kalau kau rasa entry aku kali ni bodoh dan xde makna... apa yang positif dari kau aku terima, kritikan dari orang macam kau pun diperlukan jugak dalam entry aku ni, so that org yang lemah iman nya xkan terima bulat2 apa yang aku cakap....
terima kasih....

Anonymous said...

aq pun de dgr2 bende cm nie.. aq dipihak yg xtau nk kate bende nie salah atau pun betol.. sebelom nie de jumpe blog ( http://harmoniinn.blogspot.com/2010/10/dunia-akhir-zaman.html ) cite pasal bende nie jugk. care anonymous ckp mcm bende nie totally wrong. series aq nak ko explain bende nie " Aku x, thats y aku x suka bincang pasal ni. tapi aku tahu apa tu freemason."
cume nak tau. bukan mcm ko ckp, taksub sgt dgn bende2 yg xpasti lg.
sbb byk sgt cite pasal bende nie memg salah.. tq.

werdah said...

Assalamu'alaikum

http://harmoniinn.blogspot.com/2010/10/dunia-akhir-zaman.html

Itu saya copy n paste daripada blog solufussaleh (dinyatakan di sana)yang saya rasa boleh kita fikirkan tentangnya.Tentang freemason ni saya baru membeli buku tentang gerakan freemason sedunia oleh Harun Yahya terjemahan oleh Ustaz Rohidzir Rais

Tentang ekonomi ni memang pihak mereka lah (orang-orang Yahudi memulakan bank riba) daripada tukaran wang dinar dan dirham bertukar kepada wang kertas.

Saya berpendapat kita elok mengkaji perkara-perkara sebegini dan memang dalam al-Quranpun menyatakan pihak mereka tidak akan senang selagi kita tidak ikut mereka, namun Allah tetap tidak akan memadamkan cahaya Islam.

Apa-apapun biarlah kita tetap berada di atas jalan yang lurus menuju Allah. Akhir zaman bermula daripada diutusnya Nabi kita Nabi Muhammad SAW, jadi banyak perkara yang kita perlu jaga.. semoga kita dilindungi daripada kesesatan.

Sekian wassalam.

crazycrispy said...

terima kasih...hehehe lepas apa yang org first tu komen...saya dah maikn rancak mencari web2 yang bercerita pasal freemason...huhuhu betul sy ada terbaca pasal ekonomi tu... kalau diizinkan Allah, sy akan cuba kaji lebih dalam lagi hal ni..huhuhu

Nine said...

selalu gak duk baca pasal gerakkan Illuminati/ Freemason nih kat ibnuyaacob.com...

depa nih la tentera2 Dajjal nanti...

Akhir zaman skrg, mmg kita kena ambik tahu pasal nih...best baca nih...:)

crazycrispy said...

a'a...best kaji bende2 macam ni..huhuhu mudah2han mampu kuatkan iman kepada Yang Maha Esa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...