Tuesday, July 25, 2017

ImPiAn TerHaLAnGg

Hari ini, sudah 25/7/2017, dan crispy rasa crispy dah menghampiri umur 30an..
Hmm, walau pun diri ni duk perasan muda je selalu, tapi sentiasa sedar yang makin lama makin cepat masa berlalu dan makin cepat umur menghampiri 30. Well, bak kata en nurul, life begin at 40..hahaha.. Tp bila dah masuk 40, crispy rasa crispy kena ada target baru..
Dan apa target tu??? Ni dia --->

Tapi xde pasangan lagi.. Macam mana???? Hah? Adni? Cukup2 lah bazir kan masa untuk dia, haty ni berkata yang dia xkan berubah..jadi, gantikan pasangan tu dengan mak ayah, sementara mereka masih ada.

Sebut pasal mak ayah, mak dan adik2 selalu merungut mintak crispy beli kereta.. Tapi apa kan daya, rekod ccris dah xcantik. Tu pun sebab adni jugak, pinjam duit aq x reti bayar. Rekod ccris dah xcantik, jd berangan je la nak pakai kereta.

Memang haty teringin nak pergi apply untuk kereta baru 1, tapi, apakan daya.... Komitment sekarang dh cukup tinggi, xlepas kalau crispy amik kereta. Sekarang balance duit gaji tinggal brapa je lepas tolak hutang, jadi kalau amik kereta,rasanya parah dan nanty xde duit belanja gara2 kereta.

Memang teringin bila tengok kawan2 pandu kereta sendiri..sedangkan aq, masih menunggang motorsikal. Kalau ikut haty, crispy nk apply Ford fiesta, tp dh tau xlepas, bulanan 800, maintenance lg nk kena simpan..nanty duit hbs xcukup gitu je..

Jadi, buat masa sekarang...sabar dulu lah..niat nk beli kereta tu, tangguh kan dulu la kjap..




Aduiiii stressssssss... Entah bila la boleh pakai kereta ni... Permudahkan lah ya allah..

Monday, May 22, 2017

DiNner PaLiNg SeLeKeh

Crispy dah lama x menulis dekat blog...
Bukan dah x minat menulis, tapi sebab tiada data... Crispy terpaksa limitkan kehendak haty nak menulis...

Ok... Berkenaan dengan tajuk...

Baru-baru ni, crispy dapat jemputan untuk makan malam.. Hehe bukan yang special pun..
Company punya event je... Makan malam di sebuah hotel kat OU. Tempat tu pun x berapa nak tau sebab crispy kat key el x de la jejalan sangat.
Disebab kan crispy xtau jalan, jd, crispy pergi sana tumpang kawan2 je. Diorg pun ok je, buat carpool.. Tapi carpool pun, crispy xde bayar pun duit parking dan minyak.. Betul2 menumpang!!!  Hahahhaha

Ok. Nak cerita hal dinner tersebut, dari zaman belajar... Bila sebut dinner je, memang excited habis. Masa tu la nak melaram, pakai cantik2. Sanggup beli dress, skirt ke accessory yg boleh bagi blink2 kat kita supaya nampak menyerlah.. Tapi tidak kali ni. Mungkin kah faktor usia???

Yelah, sekarang dah umur 27, rasa macam x kejar apa2 lagi dah.. Jadi, hasil dari itu, crispy cuma pakai t-shirt, jeans, dan jaket. Tambah lagi yang mencacat kan pemandangan, crispy pakai porch bag lagi di pinggang. Nampak sangat buruk. Tapi apa aku kisah.. Crispy bedal je.. Hahhaha.. Sebab tu crispy cakap makan malam yang paling selekeh...





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...