Monday, May 9, 2011

exam time...

ermm dah 2paper lepas exam. dan kedua-dua paper tu aku rasa macam hancusss la.. boleh ker lagi 4subject nak cover pointer untuk 2paper ni..aku risau kalau pointer jatuh..ada lagi 2sem kot. dah la date exam aku xcantik..

hehe tadi dalam kerisauan aku pun, sempat lagi menyinggah kat tempat akak2 senior tengah bergambar..tiba2 menyelit lak tumpang bergambar sekaki.. sebenarnya diorang dah nak habis sem dah..itu yang bergambar sakan jer..kenangan kan dah 3/4 tahun kat sini..suka duka semua ada...huk huk huk..




aku lak entah bila lah nak habis ni..dah bosan kot mengadap paper..tapi bila nak menempuh alam pekerjaan nanti...lagi susah..kalau sekarang ni, aku baca buku untuk exam jer  (itu pun xhabis baca), macam mana nanti nak kerja? adakah setiap task yang bosss bagi tu, aku akan balas

crispy : bosss, wait seminit boss, saya nak buka buku bank management...

confirm time tu jugak aku kena pecat..

atau pun aku nak balas... " bosss manager kita manage anak buah kita xbagus lah boss, jap saya google apa jenis teori motivasi yang kita boleh guna untuk pekerja kita.."  memang kena maki kalau macam tu..habis tu apa boleh buat? kalau midsem dalam kelas jer, confirm tiru buku, slide kat kaki pun ada.. nak tanya member?jangan cakap ah.. xsempat nak tanya kertas jawapan dia dah terbentang luas depan mata.

xkan nak harapkan praktikal2 kita waktu dalam projek jer? ye ah, projek ajar macam mana nak manage sesuatu organisasi, tapi kalau macam aku ni? jadi pengarah projek, semua bende aku buat, dari paperwork hingga lah klaim duit dan report. konperm staff under aku senang lenang goyang kaki keje dengan aku.. dari part cleaner sampai lah buat keputusan untuk sesuatu issue..

so macam mana nak atasi semua tu? study bukan hard mana pun, nak kata smart datang dari mananya kalau asyik ngadap muka BUKU jer..

memandang kan aku ni dah dewasa kan.. cewaah ( mentang2 dah 21, dah boleh ngundi dah,huk huk huk) kena la pikir segala bagai tu.. macam mana lah keadaan aku time tu ek... ermmmm

2 comments:

SyAE SyEa said...

jgn pts ase yee..
cayok3 ^^
yakin dri..

hehe..

crazycrispy said...

huk huk huk... baek syae.. i'll try my best..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...