Tuesday, March 29, 2011

aduss penat..

penat giler sey 2 3 hari ni.. dah siap ceriakan hari mu, grroming workshop plak yang menyusul. adus mlm td..kul 10.45 mlm meeting grooming..setel..habis kul 11.45 mlm..dah habis tu, sambung plak meeting KPP antara MT, ada akak Ina, ex rumate aq, jiwa, dgn hassan, athirah pun ada sama kat bilik JKPS.. aduss meeting kat situ dah habis kul 1.45pagi..memang menggiler, aq kena handle meeting dgn 2grup pengarah projek dan MT diorang..aduhhh aq paling malas la nk handle meeting..bukan apa, takut ada yang tertinggal atau terpandai2 nk bg arahan, kang susah plak.

ermm balik kul 1.45 dah siap2 bersihkan diri semua, si dia dah tidur.. aq xtau lah..semuanya ok dari mlm td..pas tu dah aq balik kelas, niat nak try wat offer celcom tu, yang Yes rm3 tu, nak sembang dgn dia puas2..belom sempat aq buat, bateri habis dalam kelas..dalam masa sama,aq tgh kelam kabut pasal roti kat grooming tu,dgn kawah aq xantar lg, memang kalut giler, dan aq terasa mcm ari ni adalah hari malang aq. dah balik kelas, ujan lebat giler, tiba2 si dia serang aq, pasal laman web sosial Tagged.. ermm memang teruk aq kena hari ni.

baru jer hubungan nk elok, dah gaduh lg, baru elok gaduh lg dan lagi dan lagi.. mungkin ini penghujung nya, kadang- kadang aq rasa mcm kami dah xserasi lagi...walaupun hati masih saling menyayangi, tapi halangan dan dugaan selepas raya cina tahun ni merupakan sesuatu yang betul2 menggoncang kekuatan cinta kami. xpelah..mungkin xde jodoh lg. aq terima seadanya.

yang xelok nya ari ni tgh gaduh tu, sampai kan dalam meeting grooming td pun aq mssg lg dgn dia. xpernah aq biadab gitu dalam majlis, tp biar je lah..aq pun dah penat dah..kul 12 kot meeting..memang giler ah..
yang aq pelik nya, kat sini meeting2 sume kul 11, kul 12, kul 1, entah bila lah student nak merasa goyang kaki, apa x nya, yang aktif sume muka sama jer..yang xaktif xde plak sebut pasal apung ke apa ker. memang angin je rasa. ermm tapi sabar jer lah..aq pun dah xfham dgn sistem kat sini.. dan kadang2 aq fikir student kat sini nk kejar akedemik ker, kejar merit? eeeee nak wat aktiviti banyak2 tp duit peruntukan sikit2..dah tu duit student jugak yg diorang makan.aq rasa kat sini, sebulan aq dah habis RM 1,500 kot.. itu lah hakikatnya.

masa aq isi UPU untuk adik aq, aq xletak pun dia kat tempat yg aq belajar sekarang ni..aq xnk dia masuk sini..mahal giler nak mati yuran dia, kang xpasal adik aq tu kebulur je kat sini, dia tu boros..ermmmm

esok Herliza dan hafiz hamidun nak datang sini utk projek grooming workshop. so kena tidur awl untuk sedia pada hari esok..nak tgk gak diorang depan mata kan...


hehehhehe sweet je diorang ni...kalau jadi betul2 pun apa salahnya..huhuhu kalau aq, aq sokong jer...hehe

aq lak menyulam cinta lama2..tp akhirnya kecundang di tengah jalan..

walau menangis air mata darah sekali pun...dia xmungkin kembali di sisi ku....

Saturday, March 26, 2011

Ceriakan Harimu

adusssss.... akhirnya, projek aq dah pun berakhir petang tadi. memang menggiler projek yg aq handle ni..apa x nya..lagi 2 minggu date projek baru dapat tandatangan pengetua. Projek aq ni pada 25 mac, tp nak dijadikan cerita, 21 hb baru nk setel pasal kelulusan projek.. pas tu hari yg sama diluluskan, exco aq yg amik kelulusan tu, sebab nya aq keluar dengan biro aq untuk projek Grooming workshop, talk by Herliza dan Hafiz Hamidon.

                                                             ni poster dia..
huhuhu kat sini, aq jadi AJK Penajaan.memang tension kalau AJK penajaan ni. aq tension sebab asyik fikir mana nk cari duit.itu jer..huhuhuhu (aaahhh aq nk citer pasal Ceriakan Harimu lah)

ermm.. dah tu dapat kelulusan tu, esoknya pulak lah, nk antar surat dekat Pusat Islam untuk pinjam kuali kawah tu untuk masak bersama2 kat kolej. nasib baek la kak miza ada, dia deal kan dengan orang kat sana, tp aq still kena antar surat sebagai contract la yang aq ni si peminjam terbaru.ermm..yang buat aq terkilan ni, bila aq call AJK logistik, dia minta nak antar esok, masalah nya benda dah nk guna ari jumaat ni. last2 aq decide nak antar sendiri surat tu. aq jalan kaki jer pergi Pusat Islam. dah la waktu tu ujan. (walau xlebat) aq pun berjalan la ter kedek2 sorang diri dengan berpayung biru..hehehe seyesly, masa tu aq demam teruk..batuk kering, kahak xnk kuar dr batang tekak aq ni.tp aq gagah kan jugak jalan kaki antar surat tu.

dah balik bilik tu, aq terus terbaring kat katil..sakit sangat kepala masa tu. dah kena ujan..masa tu ujan, tp badan aq sangat panas. rasa kalau letak telur kat badan aq leh masak tak???? ahhaha rumate aq balik tgk aq terbaring kat katil.. dia suh aq tidur jer rehat dulu. memang niat nak beli panadol, tp aq xnk susah kan sapa2 untuk aq. malam tu lak, aq study sikit utk exam STID ni ha.. tp apa jadi????? aq rasa 1 perkataan pun xmasuk dalam otak aq. dah tu, esok nya aq exam tanpa ada apa2 perkataan pun dalam otak ni ha, apa lg?banyak la meriam buluh mercun, bom atom sume jatuh atas kertas aq tu, bukan setakat M16 je tau..hahahah hebat x?

dah..balik dr kelas ari tu, malam tu ada meeting dengan ketua blok plak utk ternagkan tentatif program tu dan nk update apa yg diorang kena wat pagi tu. ermm rabunya aq ada exam..so..xbaca buku jugak lah jawabnya. meeting tu kul 11. seperti meeting yg sebelomnya, ketua blok lelaki xdatang, memang aq bengang.. dah xtau nk wat per dah.dah terang2 sume tu, balik dalam kul 12.30, pas tu balik singgah bilik aisha lak, cakap pasal grooming..sampai kul 1 lebih..kul 2 aq siap cuci muka dan niat nak baca buku..last2..aq tertidur gitu gak. xbaca buku lagi...

esoknya exam..ada 38 soalan, semua true false..hmm apa lg..memang mati la jawab nya. aq menembak jer apa yg boleh ku tembak.di hari esoknya lah ada conflict skit utk amik barang2 kat Pusat Islam..logistik aq ada kelas, so exco yang kena gi amik..agak malu sebab dia yang buat keje yg sepatutnya aq buat.

ISH!!!!!
dah panjang lak aq bebel..aq pendekkan ceritalah...mlm kejadian aq masak air, kopek bawang,sediakan bahan2 nk masak utk esok...setel sume kul 3pagi.. dan ari tu jugak lah member aq nak aq antar assigment kokey kat dia. memang sgt penat. sampai kan tgn aq tgh menaip, tp otak aq tertidur. seyesly, aq memang penat giler utk 2 3 minggu ni. aq pun xtau apa yg aq taip mlm tu... esoknya....

aq terbangun lambat pada hari kejadian..kul 7.30, so event start sgt lambat. kul 8 announce utk semua turun senamrobik, tp kul 9 baru start. semua orang xnk turun.. aq bengang giler. aq rasa mcm projek aq xmenjadi jer. memang rasa down giler ah masa tu..tp diteruskan jugak sbb senamrobik tu aq gabung dgn projek kasukok.

pas tu, kak miza dtg bawa sayur sume..kami masak lah..dah siap masak sume tu.. ada conflict skit pasal makanan..sebab sume student (termasuk projek lain) datang amik makanan aq..memang aq bengang skit. tp kalau nk bertekak dengan orang atas aq, aq rasa xde pekdah.. kenapa la aq sangat lemah dalam hal2 nak pertahankan hak aq. ermm dah tu ada gak ar yg komplain pasal mkanan dapat kat org x gotong-royong, walhal aq janji dengan org yg wat keje je.siap wat kupon lg..sparuh hari kat ofis cop kupon tu.. tiba2 xjalan lak seperti yg aq nk.ermm mmg bengang td..  (ini lah konflik yg sentiasa berlaku tiap kali goro)

dah setel makan sume..dalam ati aq, budak2 ni aq rasa mcm xwat keje pun..diorang wat Goro ke x ni..aq gertak diorang yg pengetua nk dtg cek..hahaha jahat  x aq? pas tu dah siap kemas sume dalam kul 2 tu aq antar barang ke tempat2 yang aq pinjam tu, terus aq round blok dgn timbalan aq.. first blok..ermm ok lah.. at least ada gak nampak diorang wat keje.. dan blok2 seterusnya..
 ni blok peramta yang aq round kot..aq pun dah tertukar2 dh..hahaha

 ni yg first aq jatuh hati cara dia hias..huhuhu memang bersih..tp..bila dah round lg..
jeng jeng jeng...

 ni blok yang sama, cuma paras 3..hehehe simple but nice..

 yang ni aq rasa yang paling cantik kot..sebab tandas dia memang sangat bersih.
masa aq pergi round dia siap letak no entry..pergh!!!
cantik beb 1 blok tu...
walhal ktua blok dia kata xde orang kat blok tu...huhuhuhu

 ni pun blok dia gak...
 n bilik air...
 cantik kan? seyes, aq tergamam tgk, sbb apa yg aq expect tu
xseperti di depan mata aq.huhuhu
aq igt diorang tumpang makan jer..
rupanya betul2 wat keje...
huhuhuhuhu terharu...



ha, yang ni jngan salah sangka..ini gambar aq tgh kaut daun2 dalam longkang yang menyebabkan longkang tu tersumbat.. yang cun tu bendahari aq..hahhahha (sempat promote)
wakakaakaka

dan aq xtau la nak cakap projek aq ni berjaya ke xberjaya..sebab complain masih banyak..tp masalah aq pada hari kejadian ada 2 lagi program yang bertindih dengan program aq..itu la kelam kabut xde orang dekat kolej.. masa tu ada kasukok, ada sudoku, ada exam law, ada KLK, ada yang balik...huhuhu tp yunk, projek aq still jalan...dan dah lepas pun..
huhuhuhu bahagianya..satu dah lepas..huhuhuhu
suka sangat2...
yang seterusnya hari selasa ni lak..29 mac..
Grooming Workshop...
hahahaahha

Tuesday, March 22, 2011

i'm not well

fuh... i am sick! that is the first statement for my condition now. i'm not feeling well. i'm having flu, and sometimes i'm coughing. it feel like suffer when we are sick! our moves is stuck. we cannot do our job fluently..
and now on.. i'm still does not have a time to study for my STID midsem.. i got a lot of job in student activities.
i am in sponsorship bureau, i am also in gift bureau, and within this week i am also a leader for the DPP Gotong - Royong. for sponsorship bureau, i had skip my class for 2times in the same class. for the gift bureau, i had done my jobs, but for one more thing, is the certification. i can't catch up AJK's ic number. for my project, it have been approved this evening. and i think it's too late to borrow some kind of utensils for cooking.

fuhhhh!!!! i'm not manage my project nicely, but chasing for their project hardly. and what i get for that??? it's just a tears. very hard to find a sponsor from people out there. we are not the only one thats need money, but having in 14 DPP for that. i need to compete with them to get the money, because the space for the sources is too narrow..

this is the first meeting that successfully can flow out my tears..i don't know what to do.. u all not appreciate what we have done..furthemore, u all critics our job.
i am give up right now. u make me so down!
congrate!!!!!!!!!!!!!!!


this is the result. for these a few days. like it????

Sunday, March 20, 2011

hargai dirinya...

Mengenali seseorang itu .....
Kadangkala membuat kita tertawa...
Dan kadangkala membuat kita mengalirkan airmata.....


Mengenali seseorang itu juga mampu memberi kita sejuta rasa marah...
sejuta rasa sedih...
sejuta rasa gembira...
sejuta rasa sayang...
dan sejuta rasa rindu...


Sedarilah mengenali seseorang itu sebenarnya 1 anugerah , biarpun hadirnya
hanya seketika dan sekadar teman sementara...


&nb

  

Kadang Kala Kita Merasa
Dekat Sangat Pada Seseorang
Tetapi Tak Tercapai Tangan Kita
Untuk Mengemgam Tanganya...

Kadang Kala Hati Kita Merasa
Rindu Sangat Pada Seseorang
Tetapi Hati Kita Selalu Berkata-kata
Aku Takut Untuk Meluahkannya...

Kadang Kala Hati Kita
Teringgin Sangat Untuk Bersamanya
Tetapi Hati Kita Sering Berkata-kata
Aku Takut Untuk Mendekatinya....

Kadang Kala Kita Ingin Berseorangan
Tetapi Hati Kita Takut Dalam Kesunyian...

Kadang Kala Hati Kita Ingin Mengambil Berat
Pada Orang Yang Kita Sayang
Tetapi Hati Kita Sering Berkata-kata
Aku Takut Untuk Di Salah Ertikan....

Rupan-rupanya... Kita Memenang Berjauhan
Yang Tak Mungkin Tercapai Tangan Ku
Untuk Ku Mengemgam Tangan Mu

Kini Ku Kirimkan Hati Ku..
Sebagai Penganti Diri
Agar Ia Sentiasa Dekat Pada Mu..
Agar Percintaan Yang Terjalin Ini
Kekal Untuk Selamanya..

Walaupun DiriKu Tidak Muncul
Di Hadapan MU....

Saturday, March 19, 2011

pergh!!!!! dah lewat...

fuh... it almost 4 am..i'm still burning oil in the midnight <entah betul entah tidak peribahasa aq tu> hahahaahha..
from 8pm, i'm walking from blog to blog to find an interesting widget.huhuhuhu at last, i only get the cursor, and how to hide the shoutmix..ermm for a long time..only that was i got. <betul x ayat tu?mcm salah jer???> hehehe den baru nk blajor ckp orang puteh..
    the better one, i had add one more friend on facebook and yahoo massanger, he had approved on fb but still not in ym. he showed friendly to me, and willing to help me in this kind of assigment..huhuhu i also got a few followers from friends in my group. fuh! it's very tiring when i need to find more widget, be a blogwalker, from night to midnight, until morning just for this..huhuhu

actually, i want to share something else, i think it is quiet interesting, last night i had stay up until 5 am, <but when my fren ask, i told her until 3am only> then, i got a long sleep..guest until what time i woke up.. 5.38 pm teet!!!
fuh..i'm awake because my friend had called me for a disscussion. then..i had rushly, walking fast to get there. but in the middle of the road, she ahd massage me that disscusion is over. huh! it give me headache..huhuhuhu..but while waiting for my friends, behind the bus stop. i found something.

pergh!! i feel weird. i thought in university's area, is one of the place which people cannot smoke. but why i can find this thing?!!! <tempat untuk buang abu rokok ada diletakkan bersama dengan tong sampah?>
for me.. this thing might give more reason for student to smoke..
<aku rasa benda ni patutnya leh issued kot.kenapa perlu ada LARANGAN MEROKOK DIDALAM KAWASAN UNIVERSITI .....>

korang yang baca blog aq ni pikir2 lah.. apa yg aq rasa ni betul ke tidak..apa yang aq issued ni betul ke tidak.pada sang lelaki, aq rasa benda ni xkisah pun.tp pada aq, aq rasa mcm pihak sini xpatut letak benda ni, atau pun xpatut bg undang2 mcm tu. pilih la salah satu..huhuhuhu

niat aq cuma nk bg pihak yang sepatutnya nampak je.. <kalau diorang baca blog aq>hahahahhahhaah

p/s : jgn marah kalau blog aq berbunyi English..sbb assigment STID memerlukan blog yg berbahasa inggeris..hahahahaha..

Wednesday, March 16, 2011

letter for my fren

my fren.. i am really sorry about "that thing".... i know u are really stress with your problem, with your situation.. but please, don't judge me before u know my situation too.. u stress i also stress, eventhough you have a big stress, but at least i did my job with u. i had try my best, but in the same time i also want to work together with my partner. u maybe think that i am using an excuse to avoid from my duty...but trust me, once i accept the job, i'll do it honestly..
i hope u understand. i am really sorry because increasing my volume to you just now, i am really sorry for arguing my duty, i am really sorry because i'm forgot that you have the authority to force me. i am really sorry.
i know, i shouldn't mix my own problem with my duty but trust me, sometimes stresss in personal might affect our job..
I am really sorry................

Tuesday, March 15, 2011

tsunami Jepun di sebalik al-Quran

this is also what i can get that i can share with u all.....it is just like a reminder for us about the power of My Lord

1. Tarikh yg berlaku adalah pada  11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. so dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.
3. Jawapanya Jujuz ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4.

Rahsia  angka tahun ini :  Jujuz 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Jujuz 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke  4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".

2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Seedai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dlm 1432, 14 dh di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21
so next 2+1 = 3
proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Seedai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30
so next 3+0 = 3.
*proved wilayah yang tuhan maksudkan dgn angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

msa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15
so next 1+5 = 6
*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 14||32, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 1||4 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang  di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.
7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya
8. WauAllahhu Allam.

Di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.

tsunami oh tsunami

                              just want to share with u all what i got for this few days ago....
Waves moving at an estimated 500 miles per hour surged onto the coast of Sendai, a city of roughly 1 million. The tsunami, caused by an 8.9-magnitude offshore earthquake, has left at least 30 dead so far, according to Japanese news outlets.
Once ashore, the tsunami took the form of a rolling, miles-wide sludge that consumed everything in its path. The fast-moving brown water, choked with power lines, homes and other debris, was captured by airborne videographers from NHK, Japan’s national public broadcasting company. Several homes remained on fire while bobbing in the sludge.
             In Tokyo, roughly 250 miles away, structural damage was relatively minor. Still, the city remains paralyzed by gridlock after bullet train and other transportation services were cancelled for fear of continuing aftershocks.
         Downed electricity lines have left at least 4 million without electricity and, soon after the quake, Japanese news anchors began broadcasting while wearing hardhats on live television.
Tremors were reportedly felt as far away as Beijing, according to Al Jazeera.
Other Pacific nations, including the Philippines and Indonesia, are also bracing for high waves. Experts warn of heavier casualties in nations lacking Japan’s preparedness, which include early warning networks and buildings engineered to withstand quakes.
Coming waves are “higher than some islands and could go right over them,” said Paul Conneally, spokesman for the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, in a Reuters interview. “That is a scenario that nobody wants to see.” Authorities in Hawaii have also shut the island chain’s major airports and ordered people to evacuate inland.
In the main airpot in Sendai, the hardest-hit major Japanese city, security cameras captured rushing waters drowning the tarmac in a matter of seconds.
            This quake is the biggest Japan has seen since 1923, when a 7.9-magnitude shook Hanshu island. Those tremors left between 100,000 and 150,000 dead, largely from rampant fires. Last year’s 7.0-magnitude quake in Haiti was comparatively less powerful.

video
         

Sunday, March 13, 2011

before Vs after married

CINTA :
(sebelum kahwin)
C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.


KASIH :
(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.



SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :
(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa...

nak buat macam mana??? itu yg realiti sekarang, kalau diikutkan darah muda..so sekarang..sebelom buat keputusan, harap2 kawan2 semua fikir la masak- masak.. jgn nk terhantuk baru nk mengadah...huhuuhu

 


Saturday, March 12, 2011

12 ways to know that u are in love!!!

ways to know that u are in love...
 

12:
kamu bercakap dgn dia hingga lewat mlm.dan bila kamu tidur,kamu masih teringat pada dia..


11:
Kamu berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya.

10:
Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.

9:
Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.

8:
Bila kamu memandangnya, kamu tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...

6:
Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan.

5:
Kamu perasan kamu sentisa senyum apabila kamu memandangnya.

4:
Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.

3:
Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.

2:
Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.

1:
Kamu akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri.

BUATLAH HAJAT KAMU SEKARANG. KAMU TAU APA YANG KAMU PALING INGINKAN.....


*****

HAMPIR.....!

*****


Friday, March 11, 2011

Cantik vs xcantik

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni
 
VS 

Thursday, March 10, 2011

oh jerawat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oooooooooooo cik jawat dah naik di muka ku...adessss...bukan sebijik, tp ada la 2 3 bijik, kalau cik jawat kecik xpelah org xnampk...people can't see u...hahaaha..tp why u are growing too fast???? u are big and really painfull for me. Ouch!!!... i can't stand with u any more...please leave me alone cik jawat..please..... i'm begging u...huhuhuhuhu...

several causes why u are staying on my face 
1. not enough sleep <tidur lambat>
2. having monthly holiday
3. having problem with my digestion
4. stress
5. got much problem running in my head
6. not taking good care about my facials..



huhuhuhu  sometimes, when i am alone, i always think about the statements that every people have their own speciality and weakness, but i always saw my weaknes..i can't see my speciality.. in my surrounding, i can see that my friends are all good in beauty, but me???? they have a perfect shape, beautiful and smart as well..
sometimes when walking besides them, i got a low confidence level..and i feel shy..huhuhuhu
until today, i can't find my speciality..

Saturday, March 5, 2011

KLK oh KLK

duh...penat giler aq ari ni.dr pagi kot pergi KLK sampai lah petang. td aq gerak kul 7.45 pg ke Pusat Kokurikulum sbb naik bus dekat sana. grup aq ni gabung dgn grup Busana Muslimah. huhuhuhuhu mula nya aq tgk diorg ni langsung x friendly ar.. pas tu tiba2 ketua aq ckp kenapa ramai sgt yg dtg awal..takut xcukup tempat duduk. aq dh bengang kn. dah la ptg kemarin tu meeting cancel xcakap sepatah haram..geram giler aq. tp kitorg pergi jugak. aq kongsi tempat duduk 3org. agak penat ar duk atas kusi berhimpit gitu, dr Sintok kedah ke Rumah anak2 yatim mak teh Perlis. pergh!!! dah tersengguk2 dalam bas, nak tidur takut jatuh lak. sbb duduk xselesa kn.hahaha

pas tu dah sampai sana, apa yg kami plan, xmenjadi plak.ketua kitorang xnk buat mcm tu kat peserta takut ada perasaan kecik hati. xpelah kami cancel kan saja.huhuhuhu. aq boleh nampak yg KLK semester ni agak kelam kabut skit. so, aq jd tukang tgk je lah kat sana pg tu. dalam kul 11 lebih baru la lg 1 bus dtg, yakni grup aq. ha masa tu baru betul, kitorang main. slot 1, ice breaking, kawan aq Ika yg kena handle. then LDK baru lah Busana Muslimah yg amik alih.. sampai tgh hari. lepas solat zohor sambung lg slot kedua, kawan aq gak yg handle, cuma aq tolong je mana yg patut.hehehehehe tp byk yg rilex dr wat keje...pas tu slot 3, Explorace. masa ni aq jd Fasi la..nak handle dak2 ni kat check point yg ke5.pergh!! budak2 tu sama hebat kot. sume dtg serentak kat check point aq. lepas hbs check point aq tu, aq terus solat asar, leh lak nk dijadikan cerita masa amik air sembahyang tu,masa nak basuh kaki dah, boleh plak air xde.adessssss geram giler aq. nasib baek ada air mineral yg x digunakan lg sebelah tempat air sembahyang tu..apa lg, aq belasah je. hahaahaha

lepas solat asar, aq terus ke dewan utk sesi penutup. kat sana, ucapan skit, pas tu pemberian hadiah, pas tu amik minum petang..sesia bergambar lak lepas tu. adesss kat situ yg lama skit.hahahaaha diorang tu amik kesempatan nk bergambar dgn Darren. dak2 ni pun suka tgk muka dia.hahaha
pas tu balik..dalam bas aq memang tidur ah..xsedar pape..sedar2 je dah sampai kat gate UUM. mmg penat giler kot.dah balik bilik solat sume, then post entry kat blog aq, dan aq rasa jap lg aq dah nak tidur..huhuhuhuhu
sgt memenatkan

aq rasa kat Perlis tu sangat la panas, kalau kat UUM ni, aq rasa nak habiskan sebotol mineral yg 500 ml pun susah, tp kat sana banyak kot aq minum air mineral. lepas minum, aq minum lg, pas tu minum lg. tersangat la panas..sampai2 sini je aq terus sakit kepala.adesssss perubahan cuaca yg melampau..wawawawawa


Friday, March 4, 2011

aq suka citer ni

 adessss mesti gurl tu sgt2 menyesal kn? ermmm kalau aq jd gurl tu, aq akan pujuk dia balik..dan katakan yg aq dh menyesal... xkan ada laki yg sanggup berkorban sebegitu rupa utk gurl yg xseberapa atas muka bumi ni...uhuhuhuhhuuhu

Tuesday, March 1, 2011

stresss dan stresss


adessssss.... tepat pada masa nya, bila unit kaunseling dan latihan mengadakan bengkel Kesihatan Mental.. time ni kan aq masih lg frust dengan ex boyfren aq tu. dah 8hari kot aq xmakan nasi.. asyik makan benda2 mengarut je..duit pun dah banyak habis, xtau kemana aq belanja..

     duit oh duit...kalau difikirkan, memang xkan habis. aq dah agak yg semester ni aq agak kering sikit, sebab duit sampingan aq semua dah habis. so aq bergantung sepenuh nya kepada duit ptptn.. pasal kewangan, aq xtau lah aq kategori apa, sama ada boros atau pun jimat.. <boleh jugak dikatakan kedekut> heheheheehe sbb aq belanja berdasarkan kawan2 disekelilingku. kalau diorg suka window shopping, so aq jimat ah kat situ, kadang2 kawan aq ckp nk beli apa yg penting, dan aq xnak beli apa2, last2 bila balik dr mall ke c-mart ke, aq yg paling banyak habis duit.uhuhuhu.. dari semester 2 aq ada asingkan duit utk setiap akaun yg aq ada..tp xbanyak la. aq ada 5akaun bank. Maybank, CIMB, Agrobank, BSN, ASB n ASNB, dan yg terbaru ni Tabung Haji. kalau termasuk dengan bank utk Ptptn ni, ada 6akaun, iaitu, Bank Islam.
     tp aq dah khas kan semua tu, Maybank sepenuhnya utk perniagaan dan income aq.. aq kan jual topup.. walaupun income xbanyak dan xberapa nampak, tp Maybank berfungsi sebagai main akaun utk income aq. akaun CIMB plak aq buka sebab nk simpan duit utk perkahwinan aq,dan nak tolong dia sikit sebanyak pasal kos perkahwinan tu, tp memandangkan aq dah single, so aq rasa xperlu fokus sgt pada bank tu, cukup sekadar nak mengaktifkannya. Agrobank aq buka masa kecik lg..dan sampai sekarang masih aktif.uhuhuhu.. BSN lak, bank biasiswa aq masa sekolah menengah dan masa kat matrik. ASB aq baru buka semester 2 kot, aq lupa dah.. dan kat situ,setiap sem aq masukkan sekitar RM200. Aq buka ASB sbb org ckp interest dia tinggi drpd bank2 lain, lg 1 dia under government, so dia less risk,or no risk at all... hehehheehe mentang2 budak Banking, boleh la cakap pasal ni ek...hahaha dan last sekali, aq baru buka akaun Tabung Haji..yg tu aq igt nk kumpul duit utk hantar mak aq ke Mekah..uhuhhuhu walau aq jahat, tp aq masih fikirkan mak aq. ada gak fikir pasal masa depan..uhuhuhu

    so, motif aq bukan nk cerita semua pasal aset aq..tp stress skit bila fikir pasal kewangan. duit RM 1,500 utk 5bulan..aq dah belanja dan balance tinggal lg RM 700.. tolak duit ASB RM200, ASNB RM50, CIMB RM 20, Agrobank RM10, dan Tabung Haji RM20.... bila dah di subtract sume sekali, dah tinggal lg Rm400 utk belanja aq.. dalam lg tinggal 3bulan nk belanja cuma ada rm400... apa aq nak buat ni..huhuuhu
STRESS!!!!!!!   STRESS!!!!!!!
aq igt dah 8hari xjumpa nasi, duit pun jimat, tp rupanya lg teruk sbb belanja benda yg xmengenyangkan dan akan beli dgn kuantiti yg banyak...uhuhuh

     mcm mana yer....ish!!!!   xjumpa lg jalan penyelesaian ni...adesssssssssssssssss



uhuhuhu sapa nk bg aq?????????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...