Tuesday, November 6, 2018

Dimana kejujuran dalam hubungan?

Hi, dah lama betul tak update blog. Crispy masih mencari bahan untuk dijadikan cerita.

Hari ni, rasa macam nk update kisah crispy dengan si dia. kisah terjadi kemarin, bila dia betul2 tak puas haty dengan crispy. Dia kata crispy selidik cerita dia dengan seorang perempuan yg mana crispy gelarkan si Z. Sedikit intro pasal si Z.

 Dia ni kata orang, lecturer di sebuah university, pakai sebuah MPV, dan badan agak solid. Dari kaca mata crispy, orang nye biasa2 je, kalau nk compare dengan ex dia dulu, ex dia lagi lawa. Dia mula join grup kami untuk hiking ke bukit gasing, PJ. Nak dijadikan cerita, dalam grup mereka mengusik dan mula bergurau dalam grup.

Dulu, kata dia, "kalau betul, ada pape, baik dia pm je, xpayah nk buat dalam grup" dan sekarang, dia buat apa yang dia cakap. Memang dia pm. Mulanya crispy buat tak kisah, tapi bila trip by trip, semua trip yang dia ada, si Z ni mesti ikut, dan kalau dia lipak trip, dan dan si Z pun akan lipak. Dan kat situ la, crispy mula trigger. 1per 1 cerita crispy dapat. Yes, cerita yang crispy dapat tu semuanya dari orang yang boleh dipercayai, sebab bila crispy issue kan peristiwa2 yang crispy dapat tu, semua reaction dia macam terkejut, mesti dia fikir mana crispy dapat cerita ni.

Kat sini lah kemuncak cerita kami, bila dia mula buat luahan haty pada seseorang. Dan orang tu telah menyampai nyampai kan cerita dan main petik nama je. Lebih teruk, sebab dalan penyampaian itu, di katakan, crispy la punca yang memburukkan nama grup tu. Sedih memang sedih, hanya semata crispy x nyatakan nama si pemberi maklumat, terus jd cerita, crispy bawa mulut kata team tu duk membawang hal dia dengan si Z. Padahal crispy x sebuut nama sesapa pun. Memang gaya crispy, crispy bukan jenis suka2 petik nama orang, lagi2 orang yang cuba selamat kan crispy dari diperbodoh kan.

Part yang paling pedih dan mengecewakan, bila dia bercerita kat orang,
Yang crispy terhegeh2 pada dia, Dan crispy obses dengan dia. Macam tu dia nilai crispy, sedangkan tindakan crispy cuma untuk membela diri dari diperbodoh kan dan di permainkan. Crispy dah sms perempuan tu, dengan niat, perempuan tu tau, yg kami masih dlm hubungan, tapi selepas dapat sms tu pun, mereka masih berhubungan. Si X bagitau crispy, mungkin, si Z pun jugak diperbodoh kan oleh dia, sebab tu si Z masih terus kan dengan dia. Crispy fikir, mungkin jugak, sebab dia da sebarkan cerita kata crispy yg terhegeh2 kat dia, Dan crispy yang obses pada dia. Mungkin sebab tu, si Z x hirau kan sms crispy.

Crispy dah buat sesuatu yang crispy sendiri xsanggup dan xrela. Mengungkit!!! Ye, crispy utarakan 1soalan, "apa yg awk ada, yang jadi kepentingan pada saya utk sy obses pada awk"
Ye, crispy ucap soalan tu sambil mengalir air mata.. Crispy x bermaksud nak hina dia tapi, crispy cuma nk utarakan, apa yg ,crispy boleh jd obses pada dia tu.. Sedih sebab dia mungkin akan kecik haty dan rasa dihina.

Pada ketika ni, kepercayaan crispy pada dia, dah 0%. Dia sanggup pijak maruah crispy, bercerita pada orang macam tu, sedangkan crispy xpernah buka aib atau kelemahan dan kekurangan dia. Dan crispy makin percaya yang dia sendiri memang tengah obses untuk dapatkan perempuan lecturer tu sampai sanggup buat statement macam tu.

Cukup, lah crispy dengar dia selalu lunch sama2. Dia x jujur dengan crispy, walau pun dia cakap dia sayangkan crispy. Pada crispy, kalau dia jujur dengan diri sendiri, jujur dengan crispy, hal macam ni xkan berlaku. Dan pada dia, dia x salah, yang salah adalah orang yg bawa mulut. Pendapat dari haty kecil crispy, "kalau kau x buat, orang xkan cakap
Pada dia pulak, dia xsalah sebab dia xpandai dalam hal2 macam ni.. Dari dulu, dia selalu cakap kat crispy, xpandai tu belajar la, tp bila datang hal macam ni, dia xleh belajar. 

Sekarang, dia kata dia lepaskan crispy, ,tapi yang pelik crispy langsung xrasa sedih. Xde rasa nak menangis, cuma crispy rindu. Crispy rindu lelaki yang curi haty crispy dulu. Yang cukup jujur dengan crispy, suka bercerita dengan crispy. Crispy dah cukup kecewa kerana dia lelaki yang bukan saja x setia, x jujur, malah dah pijak maruah crispy sebagai seorang perempuan, dengan bercerita kat orang yang crispy ni obses dan terhegeh2 kat dia... Tuhan saja yang tau isi haty ko, tapi aq xtau... Aq xtau apa yang ko kejar kan, aq xtau apa yg ko ingin kan...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...