Friday, September 23, 2011

mahal ker murah???????

salaaaaaaaaaammmm... hmm tajuk tu rasa mcm tak kena sangat dengan tajuk yang crispy nak post ni. hari ni crispy keluar dengan kawan- kawan. alaaa xjauh pun. setakat pergi changloon jer. pergi dengan Aisha dengan Linda. crispy keluar pun sebab dah tension dengan projek kat sini yang dah xtau macam apa dah. punya la nak jimat duit kan? kuarkan dari ATM tu cuma Rm100. niat nak beli bantal dengan kettle je. maklumlah, rumate ku dah semester last. so kena la beli sendiri lak.

dah jalan2 tu.. terbeli la satu baju. ok lah sbb baju tu memang dari semester lepas lg nak beli, itu pun tinggal last. dah beli baju tu jalan lagi dalam C-Mart tu, jumpa lagi kedai jual baju kain jersi, pilih punya pilih, amik kau sampai 7helai. aisha amik 3, Linda amik 2, crispy amik 2helai. hehehe yang nak dijadikan cerita ni, crispy beli 2helai tu satu untuk crispy, warna pink, satu lagi untuk dia, warna hitam. dah balik bilik mula terfikir, si dia tu dah biasa pakai baju mahal2, baju2 je sampai 50-60 ringgit sehelai. nak ker dia pakai baju yang aq beli ni?

yang pelik nya, bila crispy keluar dengan kawan2, masing2 berlumba cari baju paling murah yang boleh dibeli, tapi bila keluar dengan si dia, seboleh nya cuba nak ikut selera dia. aduh..kadang2 terfikir gak, kenapa la lelaki ni suka pakai baju yang mahal2? padahal sama je.. mungkin ke lelaki ni cuma nak tunjuk eksyen je dengan perempuan? nak tunjuk yang diorang ni banyak duit? mcm tu ek? hahahahaha, for guys, you all jangan terasa lak, i cuma pelik je, kenapa la sesetengah dari korang ni mcm tu.

ni baju yang crispy beli ni harga dia cuma RM15 je sehelai. tapi dapat potongan harga sebab beli banyak, dapat la sehelai RM 13. nak ke dia pakai ni? aduh... baju murah je kot.. lelaki ni pentingkan price ke pentingkan value of the shirt? eeee cuak! cuak! nak bagi dia ni takut dia xpakai. buat rugi je beli.. aduh, dah macam2 fikiran negatif yang timbul ni.... ermmm

6 comments:

ALEX_LEXz said...

kalau mcm bg sya jerlah

crazycrispy said...

hehehehe boleh2... nanti crispy post..hahaha

UniMeOw said...

bagi je..time ni la nak taw keiklasan dy..

kalo dy betol2 iklas,,,dy akan hargai pmberian crispy,,xkesah la mahal ke murah...:)

crazycrispy said...

hehehe hope dia amik la nanti.. =)

shafinaz said...

insyallah dia mesti trime punya (,")..

crazycrispy said...

hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...